Menu
Your Cart
Vi bruker cookies for å bedre brukervennligheten på skinnlue.no. Dette godkjenner du ved å benytte deg av nettsiden.

Hvorfor skinn og ull

Fordeler med skinn og ull

Skinn har vært brukt i mange tusen år rett og slett fordi det er et produkt som passer utmerket utendørs. Det er slitesterkt, har god pustekapasitet og former seg etter hodet eller hendene etter bruk. En annen fordel  er at produktene endrer farge med årene som igjen gir produktet et særpreg og personlighet. Man blir glad i produktet! 

Som med alt annet, krever også skinn regelmessig vedlikehold. Skinn må aldri tørkes nær et bål, eller på et varmelement at den grunn at dette kan tørke ut materialitet. Det beste er å tørke lua og vottene i vanlig romtemeratur, og behandle det med skinnfett/balsam. Dette gjør skinnet mykere og «metter» slik at det ikke tørker ut og sprekker. Gjør dette gjerne om kvelden før du bruker produktet. 

Ull har unike egenskaper:

For det første regulerer ull varme. Kort fortalt; ull svaler når det er for varmt, og varmer når det er kaldt.
Ull trekker til seg fuktighet, varmer den opp og holder på den, i motsetning til bomull/syntetisk som blir vått og kaldt. 
Ull er selvrensende. Man lufter lua eller vottene istedenfor å vaske de. 
Ull er miljøvennlig, nedbrytbart og helt naturlig. Er du så uheldig å glemme igjen et ull- og skinnprodukt i naturen, «går det i ett» med naturen etter kort tid.
Ull av god kvalitet er holdbart. Det er like bra, sesong etter sesong, etter sesong.

Et godt, gammelt ordtak sier at ull er gull.
Vi skriver under på det!